Manege Ter Duinen

Locatie: Oostduinkerke

Jaar: 2016

Architectuur met onderscheiding

Het nieuwe complex van manege Ter Duinen in Koksijde won de tweejaarlijkse Architectuurprijs in de categorie niet-wonen. Vulsteke Bedrijfsgebouwen zorgde voor de uitvoering van het ontwerp van PVL Architecten.

Een sportcomplex met een grote architecturale uitstraling en een meerwaarde voor zijn omgeving. De gloednieuwe manege Ter Duinen combineert een hedendaags centraal gebouw met ruimte voor ontmoeting en kantoren, en moderne stallenbouw voor de paarden.

Verrassende industriebouw

Eigenaar en bouwheer Jean Reynaert werkte voor het project samen met architect Pieter Popeye van PVL Architecten. De statige architectuur met ruime glaspartijen, strakke lijnen en traditioneel metselwerk, werd volledig uitgevoerd in industriebouw. Het complex omvat naast een ruime bar en ontvangstruimte ook de nodige terrassen, vergaderzalen en hedendaagse stallen. Voor een vlotte werf organiseerde Vulsteke Bedrijfsgebouwen het complete bouwteam.

Dat het nieuwe complex in de smaak valt bij zowel de bezoekers als de gemeente, toont de architecturale onderscheiding. De gemeente Koksijde wil met de Architectuurprijs bouwheren en architecten bekronen en inspireren voor een kwalitatieve leefomgeving.

Deel deze pagina:

Advies voor een gelijkaardig project?