Waarom is onderhoud van het dak van je bedrijfsgebouw nodig?

Jun
11

Een bedrijfsgebouw is een investering voor de toekomst. Uiteraard wil je er zo lang mogelijk van genieten. Daarom kies je voor een ervaren industriebouwer. Om je gebouw nadien in die optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud aangeraden. Controleer je dak en haal het maximale uit je pand.

Waarom is onderhoud nodig?

Tropische zomerdagen, vriezende winterweer of een gure herfststorm: het dak van je bedrijfsgebouw krijgt heel wat te verduren. Hoe sterk het ook gebouwd is. Door temperatuurschommelingen, wind of andere externe factoren kunnen kleine beschadigingen ontstaan.

Tijdens een periodiek onderhoud worden eventuele beschadigingen opgespoord en meteen aangepakt. Het gaat hier om kleine beschadigingen die eenvoudig te herstellen zijn. Met kleine ingrepen is je gebouw snel weer in optimale conditie.

Grijp dus best op tijd in en verleng de levensduur van je dak. Wist je trouwens dat je verzekering bij waterschade een uitbetaling kan weigeren als je dak niet onderhouden is?

Hellend of plat dak

Of je gebouw een hellend of een plat dak heeft: regelmatig onderhoud is altijd nodig. De aandachtspunten verschillen wel. Terwijl waterlekken een algemeen probleem zijn, hebben beide soorten daken ook hun eigen pijnpunten.

Let bij een plat dak op:

 • Begroeiing van de roofing
 • Opeenstapeling van bladeren
 • Grote plassen stilstaand water

Let bij een hellend dak op:

 • Schade aan golfplaten
 • Losliggende sandwichpanelen
 • Schade aan dakgoten of regenpijpen

Waarop let je bij controle van je dak?

Sommige bedrijven werken met onderhoudscontracten en komen zelf jaarlijks je dak inspecteren. Maar je kan het ook perfect zelf doen. Je controleert bij voorkeur voor de winter, nadat de bladeren afgevallen zijn. Eventueel herhaal je het nazicht na de winter.

Voer je zelf de visuele controle uit? Let dan op deze alarmsignalen. Onderneem actie als je een of meer van deze pijnpunten detecteert.

 • Losliggende leislag
 • Veel stilstaand water
 • Beginnende vegetatie
 • Barstvorming op de dakbanen
 • Loskomende voegen of randen
 • Vuiligheid die de afvoer dreigt te verstoppen

Niets moet uiteraard. Als je echter zo lang mogelijk je efficiënt bedrijfsgebouw wil gebruiken, check je best regelmatig je dak. En de andere tips voor je gebouw.

Event

Logistics & Distribution 2018

Sep
5

Op 3 en 4 oktober 2018 is Vulsteke Bedrijfsgebouwen aanwezig op de beurs Logistics & Distribution te Brussel. We verwelkomen U graag op onze stand 4.C20a. De toegang is gratis mits voorregistratie. Registreren kan hier!

Referentie

Nieuwbouw Manège Ter Duinen wint architectuurprijs

Dec
13

De nieuwbouw van Manège ter Duinen heeft de tweejaarlijkse Koksijdse architectuurprijs in de categorie niet-wonen gewonnen. U kan hierover meer lezen in De Coxydsche Gazette.

Het project is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking van de klant Jean Reynaert, architect Pieter Popeyevan PVL architecten en aannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen.

Referentie

Apotheek Demaitre wint nieuwbouw award

Feb
1

Apotheek Demaitre heeft de Roeselare award voor de nieuwbouw van 2015 gewonnen.

Deze apotheek, die tegelijk ook woning is, is gebouwd als staal skeletbouw met grote overspanningen en uitkragingen. De geïsoleerde gevels zijn bekleed met crepi en worden onderbroken voor grote gordijngevel raamgehelen.

Referentie

BeKult wint award nieuwbouw van het jaar

Feb
1

Op 29 januari 2010 werden in het Fabriekspand te Roeselare voor de 14e keer de Roeselare Awards uitgereikt. Vulsteke Bedrijfsgebouwen stelt met gepaste trots zijn klant en de winnaar van 2010 in de categorie ‘nieuwbouw’ voor: BeKult!

De nieuwe conceptstore van deze modieuze kledingzaak werd terecht uitgekozen als winnaar uit 6 genomineerden. De nieuwe winkel van BeKult is met zijn gedurfde en vernieuwende ontwerp zonder twijfel een toegevoegde waarde voor de Roeselaarse ‘skyline’.

BeKult werd in augustus 2010 succesvol opgeleverd door Vulsteke Bedrijfsgebouwen.

Kriebelt het al om samen te werken?