Locatie: Buggenhout

Jaar: 2016

Ecologisch kantoorgebouw

Eigentijds, energievriendelijk en ecologisch. Plantenkwekerij Jan Spruyt-Van der Jeugd, beter bekend onder de merknaam Vasteplant.be, huist sinds kort in een gloednieuw bedrijfsgebouw. Het nieuwe bedrijfsgebouw past perfect in de filosofie van het bedrijf.

Met een strakke gevelbekleding in hout past het gebouw mooi in de landelijke omgeving. Het ontwerp van architect Jean-Pierre Van Cauwenberghe van Equipa3 werd in amper 11 maanden gebouwd en compleet opgeleverd. Inclusief de interieurafwerking, want ook die namen we voor onze rekening. Equipa3 is als architectenbureau gespecialiseerd in energiebewuste, ecologische architectuur.

Snelle uitvoering

Voor de bouw van het nieuwe kantoor was snelheid van het grootste belang. Dankzij een vlotte samenwerking en een professionele aanpak werd het industriegebouw in een recordtempo geplaatste. Van eerste spadesteek tot oplevering duurde het hele bouwproces amper 11 maanden.

Jan Spruyt-Van der Jeugd is als kwekerij in binnen- en buitenland actief. Het bedrijf telt 15 vaste medewerkers en kweekt op een oppervlakte van 5 hectare heel wat variëteiten. Met Nik Spruyt staat de tweede generatie aan het hoofd van de firma. Jaarlijks verkoopt Vasteplant.be meer dan 1,2 miljoen planten.

Deel deze pagina:

Advies voor een gelijkaardig project?